jT Overfladebehandling Aps

Sandblæsning

2022
Sandblæst Rørstel
Sandblæsning af motorcykel rørstel
Sandblæsning af støbejerns gryder

Sandblæsning

Sandblæsning forgår ved at man blæser mod emnet med luft samt tilføjer sand af forskellige art. Sandkorene er skarpe og ved den hurtige hastighed de rammer emnet så både slår de og skære urenheder samt rust af emnet.

Efter sandblæsning fremstå emnet helt rent og man vil nemmere kunne se evt. revner i metallet som man så kan få repareret disse inden lakering.

Overfladen efter afrensning har den perfekt ruhed til videre behandling af maling, da maling vedhæftelse er langt bedre på en ru overflade end glat.

Luft trykket der sandblæses med ligger mellem 3-6 bar afhængig af hvad der skal blæses.

JT Overfladebehandling bruger vi ikke Alm sand, men der imod produkter som er mere rene end sand og med lavt jernindhold. Det lave Jernindhold gør at der går længere tid inden emnet begynder at ruste, dog skal sortmetal og støbejern hurtigst muligst efterbehandles.

Støbejern er nået vi må gøre opmærksom på at det er bedst at få malet samme dag som det blæses da det ruster meget hurtigt. 

Alle emner som skal afrenses / sandblæses skal være rengjorte for fedt og olie inden de ankommer. Evt steder / gevind man ikke ønsker at der skal blæses skal kunden selv sørge for at afdække forsvarligt af. 

Afdækning skal være min 1 lag malertape + 2 lag isolerbånd, gaffatape eller ligende.