jT Overfladebehandling Aps

Glasblæsning

2022
Aluminium Topstykke for afrensning
Glastblæst Aluminium Toptstykke

Glasblæsning 

Glasblæsning består af meget fine mikroskopiske glasperler som bliver blæst med lufttryk mod det aktuelle emne som så fjerner urenheder. Da der er mikroskopiske perler, så skærer de ikke som hvis det var sandblæsning da sandkorende der er skarpe.

Efter glasblæsning fremstå over fladen med en meget fin silke mat overflade og det gør den ideel for at stå naturligt.

Der er meget debat om man skal efterbehandle overfladen for at undgå at emnet korrigerer. Nogle giver det et meget tyndt lag olie produkt som ikke fedter og andre lader det stå naturligt.

Aluminium, træ, messing, kobber, rustfri stål, glas ogg plastik er nogle af de materialer som kan glasblæses.

Glasblæsning er god til at fjerne varmeslør på f.eks rustfri stål samt små ridser / mærker i aluminium.

Lufttryk og glasperler størrelse er afhængig efter hvad type emne der skal blæses / behandles.

Emner der skal blæses skal være rengjort for fedt og olie. Det er kundens eget ansvar at dække områder der evt. ikke skal blæses forsvarligt af.

Max emne størrelse 1500 x 1000mm 

 

Glasblæsning kontra vandpolering

Der er mange som rådfører sig med hensyn til om de skal vælge glasblæsning eller vandpolering til deres emner, og der er en vurdering som folk selv skal træffe med hensyn til hvad overflade de ønsker emnet skal havde. 

Glasblæsning: Fremstår med ensartet silkemat overflade. Overfladen er perfekt til at male på. Ved emner som har små mærker efter f.eks aluminium skjolde til motorer kan glasblæsning være med til at at skjule disse mærker lidt. 

Vandpolering: Fremstår med slikemat/blank overflade som er en smule mere glat end glasblæsning. Den er en smule mere skånsom en ved glasblæsning og er ideel til steder som indvendig i f.eks karburator